ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΜΕΛΕΜΗ ΣΤΟ ΒΕΡΓΙΝΑ TV

             Η Δικηγόρος-Οικονομολόγος της εταιρείας μας Μαρία Κ. Μελέμη παραχώρησε ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη στο Βεργίνα TV σχετικά με το νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GPDR). Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ανέλυσε τα βασικά δικαιώματα του χρήστη που απορρέουν από το νέο κανονισμό, τις κυρώσεις που προβλέπονται για τις εταιρίες που δεν συμμορφώνονται, καθώς και τις προκλήσεις που θα ανακύψουν από την εφαρμογή του κανονισμού στο μέλλον. Μπορείτε να παρακολουθήσετε απόσπασμα της συνέντευξης πατώντας εδώ.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ - ΠΑΥΣΗ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ

            Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η εταιρεία μας είχε να χειριστεί υπόθεση εντολέα μας, ο οποίος είχε καταδικαστεί ερήμην σε (8) μήνες φυλάκιση για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης. Κατόπιν μετατροπής της ως άνω ποινής σε χρηματική προς 5 ευρώ ημερησίως, ο εντολέας μας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο κρατητήριο ενόψει της χρηματικής οφειλής του. Η Δικηγόρος της εταιρείας μας Μαρία Μελέμη άσκησε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης αίτηση ακύρωσης κατά της καταδικαστικής απόφασης, πετυχαίνοντας εν τέλει την ακύρωση αυτής και συνακόλουθα την παύση της ποινικής δίωξης λόγω παραγραφής. Το ποινικό Δικαστήριο έκρινε ότι εσφαλμένως έγινε στον πελάτη μας η κλήση ως αγνώστου διαμονής και εν κατακλείδι ο εντολέας μας αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να υποχρεωθεί να πληρώσει τη μετατραπείσα χρηματική ποινή εις βάρος του.

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΕΞ ΑΜΕΛΕΙΑΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ - ΑΘΩΩΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ

           Ο Δικηγόρος της εταιρείας μας Κωνσταντίνος Πιπερίδης χειρίστηκε με επιτυχία ποινική υπόθεση σωματικής βλάβης εξ αμελείας, προερχόμενη από τροχαίο ατύχημα. Η εταιρεία μας ανέλαβε την υπεράσπιση του κατηγορουμένου-εντολέα μας και παρότι υφίστατο σοβαρός τραυματισμός του μηνυτή, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αθώωσε πανηγυρικά τον εντολέα μας κρίνοντας ότι η σωματική βλάβη του μηνυτή επήλθε αποκλειστικώς από τις δικές του παράνομες ενέργειες. Με τον τρόπο αυτό το Δικαστήριο δυσχέρανε σε σημαντικό βαθμό τη διεκδίκηση τυχόν αποζημιωτικών αξιώσεων του μηνυτή εναντίον του πελάτη μας. 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

           Η Δικηγόρος της Εταιρείας μας Μαρία Μελέμη συμμετείχε σε σεμινάριο που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σχετικά με το νέο νόμο 4326/2015 (νόμος Κοντωνή) και τις αλλαγές που επιφέρει στον Επαγγελματικό Αθλητισμό. 

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ

            Η Δικηγόρος της εταιρείας μας Μαρία Μελέμη χειρίστηκε με επιτυχία υπόθεση που αφορούσε σε διόρθωση παλαιάς απόφασης και στην οποία είχαν εμφιλοχωρήσει πρόδηλα σφάλματα. Συγκεκριμένα, με την υπ΄ αρ. 4293/2016 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (διαδικασία εκουσίας δικαιοδοσίας) διετάχθη η διόρθωση της παλαιάς και εσφαλμένης απόφασης και μάλιστα κρίθηκε ότι την αίτηση διόρθωσης μπορεί να υποβάλλει όποιος έχει έννομο συμφέρον ενόψει του γεγονότος ότι οι αρχικοί διάδικοι της δίκης είχαν αποβιώσει. 

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ-ΣΥΝΕΓΓΥΗΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

               Ο Δικηγόρος Νικόλαος Πιπερίδης χειρίστηκε με απόλυτη επιτυχία στον Άρειο Πάγο υπόθεση που αφορούσε σε αποζημιώσεις επενδυτών από το Συνεγγυητικό Κεφάλαιο. Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος με την υπ΄ αρ. 167/2016 απόφασή του έκρινε υπό το πρίσμα του κοινοτικού δικαίου ότι στις καλυπτόμενες επενδυτικές υπηρεσίες περιλαμβάνεται και η διαχείριση επενδυτικού χαρτοφυλακίου πελάτη που αφορά σε χρήματα που δόθηκαν σε σχέση με επένδυση ανεξαρτήτως αν η επένδυση αυτή έλαβε χώρα. Με τον τρόπο αυτό κρίθηκε ότι το Συνεγγυητικό Κεφάλαιο οφείλει να αποζημιώσει τους επενδυτές που έχασαν τα χρήματά τους.