ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ. ΠΙΠΕΡΙΔΗΣ

 τ. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ΄ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ

         Πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέλος του δικηγορικού συλλόγου Κέρκυρας ήδη από το έτος 1985 και του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης ήδη από το έτος 2011. Δικηγόρος  με πολυετή πείρα σε όλους τους τομείς του δικαίου ασκεί μαχόμενη δικηγορία στα Δικαστήρια σχεδόν όλης της χώρας με έδρα αρχικά την Κέρκυρα και τα τελευταία έτη τη Θεσσαλονίκη.

        Συνεργάζεται με εταιρείες παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε νομικά ζητήματα προτείνοντας κάθε φορά την καλύτερη δυνατή λύση.

     Κάνοντας αισθητή την παρουσία του στον Άρειο Πάγο έχει χειριστεί πολυάριθμες υποθέσεις αναιρέσεων, με αποφάσεις κάποιων εξ αυτών, οι οποίες δημιούργησαν νομολογία.

       Για την προάσπιση των δικαιωμάτων των πελατών του, που διασφαλίζονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τα οποία τυχόν παραβιάστηκαν με αποφάσεις των δικαστηρίων της χώρας, έχει προσφύγει πολλές φορές και με μεγάλη επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο. 

         Το έτος 2016 συνταξιοδοτήθηκε και έκτοτε ασκεί οργανωτικό και εποπτικό ρόλο στις εργασίες της δικηγορικής μας εταιρείας.

         Μιλά άριστα τη Γερμανική και την Αγγλική γλώσσα.